Vi utbildar oss!

På tal om annat. När vi var på restaurangskolan förra veckan så var Rex där och lärde oss grunder och drinkar i baren. Har tagit en hel del bilder ni kan få se om nån dag. (mattias lagade ju min iphone) I varje fall så var Norra Skåne där och fota och skrev. Här är repotaget.

Dagen då drinkarna stod på schemat

För många är bartender något av ett drömyrke, men eaxkt vad det är som lockar är svårt att sätta fingret på. Kanske är det fortfarande 80-talsfilmen Coktail, med Tom Cruise i huvudrollen, som har en viss dragningskraft.

De eleverna i årskurs tre på restaurangskolan som har inriktning på servering fick på fredagen en liten inblick i bartenderns värld när Rikard "Rex" Andersson, barchef på Harrys i Hässleholm, lärde ut en del av det som en bartender behöver kunna. Och det var sex stycken mycket intresserade och nyfikna elever som fick ta del av Rikards kunskap.
– De har bara läst det här sedan i onsdags, och det är egentligen bara baskunskaperna som vi lär ut. Men de snappar upp oerhört mycket och är intresserade, och vad är då bättre än att ta hit en som kan yrket, säger serveringsläraren Susanne Ekman.

Rikard lärde eleverna hur man bygger en drink, och varför man gör som man gör, vad som ingår i de olika drinkarna och varför man gör som man gör i en bar. Och allt efterhand som drinkarna blev klara provsmakade eleverna och Susanne av hur det smakade.
– Det är viktigt att påpeka att vi tar ytterst lite i ett sugrör när vi smakar, och sen häller vi ut det, säger Susanne som är minst lika intresserad av Rikards kunskap som eleverna är.

För Rikard var det här något nytt även om han ansvarar för utbildning av personal på sin arbetsplats och även håller i lite olika whisky- och vinprovningar.
– Jag har inte gjort det här tidigare, men det var roligt. Faktiskt så är det så att fler och fler får upp ögonen och beställer en drink i stället för det gamla vanliga, säger Rikard Andersson.

Av Robert Rolf 2 SEPTEMBER
länken är: http://www.nsk.se/article/20110902/HASSLEHOLM/709029769/-/dagen-da-drinkarna-stod-pa-schemat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0